Linkuri accesibilitate

Președintele Petro Poroșenko spune că se va întâlni cu Igor Dodon dacă acesta va sprijini ferm integritatea Ucrainei


Petro Poroșenko și ministrul apărării Stepan Poltorak la parada militară de la Kiev, de Ziua independenței Ucrainei, 24 auugust
Petro Poroșenko și ministrul apărării Stepan Poltorak la parada militară de la Kiev, de Ziua independenței Ucrainei, 24 auugust

Președintele de la Kiev, Petro Poroșenko, este dispus la un dialog cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, dacă acesta va sprijini integritatea teritorială a Ucrainei. Poroșenko a făcut declarația la o întâlnire cu șefii misiunilor străine acreditate la Kiev, informează EspresoTV.

„Recent, președintele Moldovei a declarat că este deschis spre dialog. Din partea mea, și eu vreau să declar că tot timpul am sprijinit o asemenea posibilitate”, a spus Poroșenko, făcând referire la afirmațiile făcute de Igor Dodon într-un interviu acordat recent Europei Libere.

„Avem relații foarte productive la nivel guvernamental. Acest lucru îi este bine cunoscut șefului statului moldovean, ca și despre așteptările președintelui Poroșenko și ale Kievului oficial privind expresia unui sprijin clar pentru integritatea teritorială și independența țării noastre, incluzând Crimeea. Așteptăm o poziție fermă, corespunzătoare, din partea vecinilor noștri”, a adăugat președintele Ucrainei.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este cunoscut pentru orientarea sa pro-rusă și se consideră un prieten al președintelui rus Vladimir Putin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG