Linkuri accesibilitate

Autoritățile de la Chișinău au apărat decizia de evacuare a demonstranților (VIDEO)


Evacuarea forțată a protestatarilor din Chișinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:38 0:00

Evacuarea forțată a protestatarilor din Chișinău

Autoritățile de la Chișinău au apărat astăzi decizia de evacuare a demonstranților antiguvernamentali luni dimineață din zona monumentului lui Ștefan cel Mare, unde urmau să depună flori demnitarii, în vreme ce organizatorii protestului au condamnat ceea ce numesc „agresiunea” forțelor de ordine.

Potrivit primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, citat luni de „Ziarul de gardă”, nu a existat o decizie de evacuare, dar decizia de „limitare temporară a accesului” în zona de lângă statuie se emite în fiecare an de Ziua Independenței, iar pe cea mai nouă el a semnat-o „joi sau vineri”. Codreanu a spus că liderii protestului știau de decizie încă de duminică seară.

Tot astăzi, președintele Parlamentului, Andrian Candu (PD), a calificat intervenția poliției pentru evacuarea demonstranților drept „foarte corectă”. „Atunci când cineva nu respectă legea și unele reguli, Poliția are dreptul să intervină inclusiv în forță”, a spus Candu, citat de Agora.md.

Iar ministrul de interne Alexandru Jizdan a spus la rândul lui: „Sunt proceduri care trebuie respectate”.

Dar opoziția pro-europeană condusă de Maia Sandu și Andrei Năstase au condamnat acțiunea poliției. „Poliția a agresat protestatarii pașnici ca să facă loc pentru uzurpatorii Dodon și Filip!”, a scris PAS pe pagina sa de Facebook. Sandu și Năstase și-au chemat suporterii să protesteze astăzi din nou.

XS
SM
MD
LG