Linkuri accesibilitate

Dragnea despre violențele din 10 august: am văzut la televizor o încercare de lovitură de stat


Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

La aproape două săptămâni de la intervenția brutală a Jandarmeriei în timpul protestului diasporei din 10 august, în prima sa ieșire publică, liderul partidul de guvernământ din România, PSD, Liviu Dragnea, a susținut că a văzut la televizor tot ce s-a întâmplat în Piața Victoriei și a comentat că a fost o „lovitură de stat eșuată”, iar intervenția Jandarmeriei nu a fost disproporționată, transmite Hotnews.ro.

Vorbind, marți seara, la postul de televiziune Antena 3, Liviu Dragnea l-a acuzat din nou pe președintele Klaus Iohannis că ar fi „incitat la violență” într-un mesaj pe rețele de socializare, „descurajând jandarmii”, care, în opinia lui Dragnea, „au acționat conform legii”.

Liderul PSD, care este și președintele Camerei Deputaților, a mai spus că și-ar dori suspendarea șefului statului, spre deosebire de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care are o altă opinie. Potrivit Agerpres, Dragnea a infirmat scenariul vehiculat în spaţiul public potrivit căruia PSD va propune numirea unui nou premier, iar în cazul respingerii candidaturii de către Klaus Iohannis, va declanșa procedura de suspendare a președintelui țării. Dragnea a dat asigurări că o susţine în continuare pe Viorica Dăncilă ca premier.

Liderul PSD a mai spus că pe 10 august a vorbit la telefon cu premierul Viorica Dăncilă, cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, dar nu și cu ministrul de Interne, Carmen Dan.

Peste 400 de persoane au primit îngrijiri medicale după violențele care au avut loc pe 10 august, în timpul protestului din fața Guvernului României, dintre care 25 sunt jandarmi.

XS
SM
MD
LG