Linkuri accesibilitate

Ministrul român de interne Carmen Dan supune că 10 jandarmi „au fost semnalați ca autori ai unor fapte de natură penală”


Carmen Dan la audierile din Parlament
Carmen Dan la audierile din Parlament

Ministrul român de Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, în cadrul audierii în Comisia de apărare a Camerei Deputaților de la București că, până în prezent, au fost identificate şase cazuri „în care 10 jandarmi au fost semnalați ca autori ai unor fapte de natură penală”.

Carmen Dan a mai spus că a stat în biroul său din cadrul ministerului pe timpul mitingului din 10 august și că, iniţial, şi-a luat informaţiile din media. Ea a spus și că nu a venit în Parlament în baza unei invitații oficiale și a refuzat să spună dacă a avut în cursul acelei zile convorbiri cu premierul Viorica Dăncilă, informează agenția Mediafax. Ministrul de Interne, Carmen Dan, şi şeful DSU, Raed Arafat, au participat la şedinţa de marţi a Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, în contextul solicitării liberalilor de a oferi explicaţii despre protestele violente din 10 august, soldate cu peste 400 de răniți și cu aproximativ 350 de plângeri penale în legătură cu violența jandarmilor.

La audierile de la Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor de la Bucureşti a participat și Laurenţiu Cazan, cel care a comandat intervenţia forţelor de ordine la mitingul din 10 august, și el a spus că nu reprezintă un impediment identificarea jandarmilor care şi-au ascuns numerele de identificare de pe cască cu bandă neagră, și că într-adevăr au fost aduși jandarmi și din alte județe.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG