Linkuri accesibilitate

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM din R.Moldova cheamă cetățenii la protestul din 26 august


Protest în fața Primăriei Chișinău, iulie 2018
Protest în fața Primăriei Chișinău, iulie 2018

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM din Moldova cheamă cetățenii să participe la protestul anunțat pentru ziua de duminică 26 august din Piața Marii Adunări Naționale. Protestatarii sunt îndemnați să ia cu ei corturi și să rămână peste noapte în centrul capitalei, pentru ca a doua zi să marcheze împreună cei 27 de ani de independentă ai Republicii Moldova, transmite agenția IPN.

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a spus la o conferință de presă, că oamenii ies din nou în stradă deoarece guvernul nu a îndeplinit cerințele înaintate în cadrul protestului din 1 iulie și nici cele solicitate în rezoluția Parlamentului European din 5 iulie.

Secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, spus că Primăria municipiului Chișinău nu a decis încă în legătură cu autorizarea protestului din 26 iulie.

Membrii Comitetului Mișcării de Rezistență Națională ACUM au adoptat și o declarație în care menționează că ziua de 27 august este sărbătoarea poporului și se cere guvernării să nu încerce infiltrarea provocatorilor în rândul protestatarilor.

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM a fost creat ca reacție la decizia de invalidare a alegerilor noi ale primarului de Chișinău și are, printre lideri, fruntași din PAS, PPDA, PLDM și reprezentanți activi ai societății civile.

XS
SM
MD
LG