Linkuri accesibilitate

„Noi vom învinge!!!” Au învins însă numai ei…


Chișinău, 27 august 2017
Chișinău, 27 august 2017

Au învins, iar R.Moldova rămîne captiva unor crize endemice.

Nu ştiu cum se face că de multă vreme, în preajma zilei de 27 august, îmi apar în minte nişte stafii ale trecutului, nişte foşti conducători ai R.Moldova şi aud cuvintele lor răspicate, rostite cu o convingere de granit mai cu seamă în campaniile electorale: NOI VOM BIRUI! NOI VOM ÎNVINGE!

Acum îmi dau seama că EI într-adevăr au învins. Au învins, pe când simplii muritori au pierdut.

Aţi remarcat oare, stimaţi ascultători, că sărbătoarea din 27 august s-a transformat treptat dintr-o sărbătoare a tuturor într-o sărbătoare a politicienilor şi cinovnicilor? Nu mai există elanul popular de la începutul anilor 90. Gasterbeiterul, care a trebuit să plece, nu prea mai sărbătoreşte nimic. Nici oamenii cu pensii mizerabile. În schimb, conducătorii au toate motivele să danseze pe 27 august. Ca şi tot soiul de profitori care au tras foloase de pe urma haosului. Mă gîndesc că pentru cei care au şterpelit sumele uriaşe din trei bănci 27 august ar putea fi o mare sărbătoare. Căci mai reuşeau ei să scoată aceşti bani, dacă nu trăiau în RM?

Au mai fost oameni naivi care credeau că sintagma „NOI VOM BIRUI!” se referea la toată lumea, la întreaga societate. Ei bine, vedem acum că cea mai mare parte a societăţii e apatică şi dezolată. Ei au învins, dar Republica Moldova rămîne captiva unor crize endemice, un spaţiu din care foarte mulţi vor să fugă.

XS
SM
MD
LG