Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Prinicpalele evenimente anunțate ale zilei.

Guvernul Filip și-a programat ședința, în mod neobișnuit, pentru astăzi, o zi de luni, urmând să examineze între altele aprobarea unei vacanțe de 9 zile de sărbătorile naționale, coincizând însă și cu un protest al opoziției.

Tot la guvern va avea loc și o ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică în legătură cu focarul de rujeolă.

La Curtea de Apel din Cahul, are loc o nouă ședință de judecată în procesul lui Ilan Șor privind devalizarea băncilor.

Iată și câteva repere ale agendei internaționale selectate de agenția Reuters:

La Bruxelles, comisarul european pentru finanțe, Pierre Moscovici, susține o conferință de presă despre ieșirea Greciei din ultimul program de salvgardare a finanțelor sale, în urma crizei datoriilor.

Ministrul de externe german Heiko Maas efectuează o vizită Auschwitz unde se întâlnește cu omologul său polonez Jacek Czaputowicz.

Președintele polonez Andrzej Duda vizitează Australia, unde se întâlnește astăzi, în Canberra, cu omologul său australian, Malcolm Turnbull.

La Beijing, premierul Malaieziei, Mahathir Mohamad, se întâlnește cu președintele chinez Xi Jinping și premierul Li Keqiang.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG