Linkuri accesibilitate

După întâlnirea cu Putin, Merkel va întreprinde un turneu în Georgia, Armenia și Azerbaidjan


Vladimir Putin și Angela Merkel la Soci, 18 mai 2018
Vladimir Putin și Angela Merkel la Soci, 18 mai 2018

Cancelara Germaniei, Angela Merkel, se va afla într-un turneu în țările Caucazului de Sud, săptămâna viitoare, vizitând Georgia, Armenia și Azerbaidjanul. Mâine, doamna Merkel are planificată o întrevedere în Germania cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin. Prima etapă a turneului cancelarei este Georgia, și se va afla la Tbilisi pe 23 august.

La Tbilisi, pe agenda sa se va afla relația Georgiei cu NATO – după ce luna trecută, secretarul general al Alianței Jens Stoltenberg a vorbit despre sprijinul acordat Georgiei pentru admitere, iar premierul de la Moscova, Dmitri Medvedev, a avertizat că dacă Georgia va deveni membră a NATO, acest lucru ar putea duce „la un nou conflict îngrozitor”.

După summitul NATO de la Bucureşti din 2008, când Georgia nu a primit planul de acțiuni pentru aderare, a avut loc războiul ruso-georgian, în urma căruia Georgia a pierdut o treime din teritoriul sau – Osetia de Sud și Abhazia fiind recunoscute ca state independente de Moscova.

La Erevan, doamna Merkel va avea întrevederi cu premierul reformist Nikol Pașinian, iar unul din subiectele de pe agendă va fi, probabil, legat de relația dintre Erevan și Baku pe tema enclavei Nagorno-Karabah.

XS
SM
MD
LG