Linkuri accesibilitate

Cioloș: „Guvernul PSD-ALDE a căzut un test important, a trecut o limită dincolo de care există o singură soluție: demisia”


Dacian Cioloș (imagine de arhivă)
Dacian Cioloș (imagine de arhivă)

Fostul prim-ministru Dacian Cioloș i-a transmis, vineri, o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă, prin care i-a cerut demisia, în urma violențelor de la protestul din 10 august, în Piața Victoriei, spunând că ar fi „ultimul lucru cu adevărat patriotic”, informează agenţia Mediafax.

„Aveți datoria de onoare de a rezolva situația tensionată în care se găsește societatea românească și singura soluție este demisia dumneavoastră de urgență. (...) Prin folosirea abuzivă, ilegală și disproporționată a violenței împotriva propriilor cetățeni, Guvernul PSD-ALDE a căzut un test important, a trecut o limită dincolo de care există o singură soluție: demisia”, a scris fostul premier.

Dacian Cioloș în scrisoarea deschisă adresată actualului prim-ministru Viorica Dăncilă. Aproximativ 1 000 de jandarmi au acţionat la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, a anunţat Laurențiu Cazan, cel care a comandat intervenția forțelor de ordine la miting, precizând că au fost solicitate întăriri şi din alte regiuni ale ţării.

O protestatară depune plângere la Parchetul Militar
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:08 0:00

Până în prezent, în acest dosar au fost înregistrate 211 de plângeri penale și au fost audiate 92 de persoane. Parchetul General a anunțat că Secția Militară a instituției a preluat ancheta privind violențele din 10 august din Piața Victoriei, pentru a uni toate denunțurile într-un singur dosar, fiind avute în vedere și plângerile depuse împotriva ministrului de Interne și a prefectului Capitalei.

XS
SM
MD
LG