Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Principalele evnimente anunțate ale zilei

La Palatul Republicii din capitala Moldovei vor avea loc manifestări în cadrul celei de-a opta ediții a Congresului diasporei moldovenești.

Ministerul moldovean al sănătății organizează o conferință de presă pe tema: „Lupta împotriva rujeolei este o responsabilitate COMUNĂ”.

Mai semnalăm tot în capitala Moldovei masa rotundă organizată de Asociația Presei Independente cu genericul „Presa online în regiuni: provocări și perspective”

Câteva repere din agenda externă: cancelarul german Angela Merkel îl primește la Berlin pe premierul din Muntenegru, Dusko Markovic.

Președinții din Tajikistan și Uzbekistan Emomali Rahmon și Șvkat Mirziioiev vizitează expoziția industrială „Made in Tajikistan" de la Tașkent.

În capitala scoțiană Edinburgh continuă două festivaluri prestigioase, de teatru și de carte.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG