Linkuri accesibilitate

Protestul antiguvernamental de la București a continuat cu un marș spre Parlament


Romania - nou protest antiguvernamental la București, marș pe Calea Victoriei, 12 august 2018
Romania - nou protest antiguvernamental la București, marș pe Calea Victoriei, 12 august 2018

La București, circa 10 mii de perosane (relatează Agerpres) au protestat pentru a treia zi consecutive în Piața Victorie, cerând demisia guvernului. Ulterior, circa 300 de manifestanți, însoțiți de poliție, au pornit în mars pe Calea Victoriei, spre Parlament.

Protestele antiguvernamentale au început vineri, initial în urma unei initiative a românilor din diaspora. Manifestația de vineri, la care au fost prezente circa 100 de mii de persoane, a fost marcată de ciocniri violente cu forțele de ordine. Sîmbătă însă, protestul de s-a desfășurat fără incidente.

La Parchetul Militar au fost depuse până acum 19 plîngeri, în urma intervenție în forță a jandarmeriei împotriva partcipanților la protestul antiguvernamental de vineri iar procurorii militari au informat că s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal cu privire la modul de intervenţie al jandarmilor şi incidentele petrecute la manifestaţia de vineri seara .

Duminică, protestele antiguvernamentale au continuat și în alte orașe din România: potrivit estimărilor presei, mii de oameni au ieși să manifeste pentru a trei zi consecutive la Sibiu, Cluj, Brașov și Timișioara.

XS
SM
MD
LG