Linkuri accesibilitate

După violențele de vineri, de la București: președintele Iohannis cere deschiderea unei anchete


Romania - Protestul antiguvernamental, Piața Victoriei, 10 august 2018
Romania - Protestul antiguvernamental, Piața Victoriei, 10 august 2018

Preşedintele României, Klaus Iohannis i-a cerut sâmbătă procurorului general,Augustin Lazăr, să deschidă o anchetă pentru a cerceta circumstanțele în care a intervenit Jandarmeria la protestele de vineri seara din Piaţa Victoriei din Bucureşti. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preluat de Agerpres, președintelee a cerut deasemeni să se stabilească măsura în care intervenția în forță a Jandarmeriei a fost în limitele legalității dar și indentificarea celor care au provocat ciocnirile repetate cu forțele de ordine în timpul protestului antiguvernamental din Bucureșeti.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a condamnat intervenţia "brutală" a Jandarmeriei împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei drept „disproporționată” şi i-a cerut ministrului de Interne, Carmen Dan, să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele.

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru a declarant că intervenţia în forţă a jandarmilor la mitingul de vineri seară din Piaţa Victoriei a fost aprobată, prin ordin, de prefectul Capitalei ca urmare a ciocnirilor repetate dintre manifestanți și forțele de ordine. Totodată el a precizat că 33 persoane violente au fost reținute de poliție, după care au fost deschise opt dosare penale.

XS
SM
MD
LG