Linkuri accesibilitate

PSD e agresiv față de diaspora românească pentru că nu o poate cumpăra (MarginaliaEtc.ro)


Ziare de la București
Ziare de la București

Revista presei românești.

În România sunt multe focare de pestă porcină africană. Fermierii sunt nevoiți să sacrifice animalele, au pierderi considerabile și, remarcă jurnaliștii de la G4media, sunt tot mai anti-europeni în declarațiile lor. Radu Andreescu selectează într-un articol câteva asemenea opinii, cu observația că nu doar seamănă cu postările site-ului Sputnik, dar chiar Sputnik le preia opiniile și le mai și înflorește.

Sunt apoi site-uri românești care preiau Sputnik și difuzează totul mai departe cu nuanțele alese de jurnaliștii în slujba Rusiei: Agrointel.ro de pildă a reprodus declarația unui fermier „completându-i” formularea. Site-ul Asociației PRO Consumatori a postat un comunicat cu tentă conspiraționistă: „în România avem o epidemie falsă de pestă porcină africană, al cărei scop este distrugerea capitalului autohton și aducerea la sapă de lemn a țăranului român!”

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:55 0:00
Link direct

În fine, Sputnik.md, mai arată Radu Andreescu de la G4media, publică un articol care acuză Pentagonul că a creat virusul în bio-laboratoare din Georgia, Ucraina si Uzbekistan, și că s-ar fi înregistrat cazuri de îmbolnăvire la om, deși se știe că acest lucru e imposibil.

Mai sunt două zile până la mitingul diasporei anunțat pentru 10 august. Informațiile despre românii care au plecat spre țară ca să participe la protest s-au încrucișat cu știrea că Primăria Capitalei ar fi suspendat avizul de organizare a mitingului la cererea Federației românilor din diaspora, care a pretextat că nu a primit avizul în scris și nu-și asumă să organizeze ceva ce nu este pe deplin legalizat.

La ora actuală partidul de la guvernare nu facilitează sub nicio formă votul în străinătate...
Cristian Presură

Republica.ro l-a intervievat pe fizicianul Cristian Presură, stabilit în Olanda, pe tema mitingului din 10. Fizicianul va fi la București. Până atunci, el explică în ce constă potențialul românilor din diaspora. La ultimele alegeri au votat cam 300.000. Dar sunt 4 milioane peste hotare! Dacă ar vota toți cei cu drept de vot? „La ora actuală, spune Cristian Presură, partidul de la guvernare nu facilitează sub nicio formă votul în străinătate. Și atunci noi trebuie să vedem cum ne organizăm. (…) Diaspora e insuficient reprezentată. Toată diaspora, de patru milioane, are, dacă nu mă înșel, 6 reprezentanți în Parlament. Bucureștiul are 40 de parlamentari”.

Ciprian Apetrei e prezent pe site-ul MarginaliaEtc.ro unde scrie despre „electoratul adormit care s-a mobilizat doar pe mesaje negative”. A făcut-o deja de trei ori: la alegerea ca președinte a lui Emil Constantinescu, în 1996, la alegerea lui Traian Băsescu, în 2004, și la alegerea lui Klaus Iohannis, în 2014. „De acest electorat ii este acum frica PSD-ului. (…) Dacă reușește să îl trezească, bazinul tradițional de votanți PSD nu poate crește cât să compenseze acest adversar căruia nimeni nu îi cunoaște forța”.

Un căpșunar care lucrează cinstit în Spania este mai împlinit sufletește decât un șmecher care fură din fondurile publice ale țării...

Mai este un motiv pentru care Partidul Social-Democrat e tot mai agresiv față de românii din diaspora: complexul moral. „Este un electorat pe care nu îl pot cumpara. (…) Acești oameni reprezintă tot ceea ce ei nu sunt.

Un căpșunar care lucrează cinstit în Spania este mai împlinit sufletește decât un șmecher care fură din fondurile publice ale țării”. Atitudinea PSD-ului e preluată de „garda civică”– așa îi numește Ciprian Apetrei pe jurnaliștii care s-au exprimat de la critic până la jignitor față de diaspora în ultimele zile: Alina Mungiu-Pippidi și Ion Cristoiu.

XS
SM
MD
LG