Linkuri accesibilitate

La Chișinău, ONG-uri cer autorităților să investigheze „comportamentul agresiv” al reprezentanților partidului „Șor”


Ilan Șor
Ilan Șor

Mai multe organizații neguvernamentale din domeniul media au cerut autorităților să investigheze „comportamentul agresiv” al reprezentanților partidului „Șor” față de o jurnalistă a postului Radio Orhei și au condamnat ceea ce numesc, „discursul de ură” al acestui partid.

Jurnalista Tatiana Djamanov a fost atacată verbal, duminică, în timpul unei demonstrații la Orhei, de către mulțimea condusă de Maria Tauber, asociata primarului Ilan Șor. Incidentul s-a petrecut când adepții partidului Șor au zădărnicit un protest al reprezentanților opoziției pro-europene, care s-au refugiat și baricadat într-un magazin de produse alimentare, pentru a evita violențele. Poliția nu a comentat deocamdată incidentele.

Fostul bancher Ilan Șor găsit vinovat de prima instanță de implicare în „furtul miliardului” a organizat mai multe demonstrații împotriva opoziției pro-europene, la Chișionău, acuzând-o că ar vrea să-i închidă „magazinele sociale”, despre care oponenții spun, la rândul lor, că ar fi folosite de Șor pentru cumpărarea alegătorilor.

XS
SM
MD
LG