Linkuri accesibilitate

Facebook a șters zeci de conturi false implicate în activități politice


Compania Facebook a anunțat că a descoperit încercări „sofisticate” (posibil legate de Rusia) de a manipula alegerile americane congresionale din luna noiembrie. Facebook a declarat marți 31 iulie că nu poate să facă o legătură directă între activitatea anumitor conturi pe FB cu Rusia, dar potrivit unor congresmani care au fost informați de către Facebook, metodologia folosită de suspecți ar justifica bănuiala că Rusia s-ar afla în spatele acestei încercări de manipulare a alegerilor din luna noiembrie.

Facebook a anunțat că a depistat 32 de conturi false pe Facebook și Instagram care au fost suspendate pentru că erau implicate în activități politice „coordonate și neautentice”. Chiar dacă Facebook nu a putut să spună cine se află în spatele atacurilor, a anunțat că a depistat legături între conturile eliminate și cele create de Agenția pentru Cercetări în Internet a Rusiei, agenție acuzată de procurorii americani că s-a amestecat în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Potrivit Facebook – cel putin 300.000 de utilizatori urmăreau activitatea a cel puțin unuia dintre conturile șterse și sute de mii de oameni își exprimaseră interesul pentru cele aproximativ 30 de evenimente politice promovate de aceste site-uri. Facebook a colaborat în investigația sa cu FBI. Senatorul democrat Mark Warner de la Comitetul pentru Servicii Secrete a declarat că acesta este „un atac clar la adresa democrației americane”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG