Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin l-a invitat pe Donald Trump la Moscova, și a spus că el e gata să meargă la Wahington


Donald Trump şi Vladimir Putin după întrevederea de la Helsinki, 16 iulie 2018
Donald Trump şi Vladimir Putin după întrevederea de la Helsinki, 16 iulie 2018

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat vineri că l-a invitat pe președintele american Donald Trump la Moscova, că și el este pregătit să meargă la Washington, dar numai „când vor fi condițiile prielnice” pentru un nou summit. Vorbind la summitul BRICS, Putin nu a explicat ce înțelege prin „condiții prielnice”, dar a precizat că „în ciuda tuturor dificultăților, mai ales în politica internă din Statele Unite, noi continuăm să rămânem în contact”. Nu este clar dacă s-a referit la anchetele privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016, sau la criticile virulente pe plan intern provocate de prestația președintelui Trump la primul summit americano-rus de la Helsinki din 16 iulie.

Putin a reamintit însă că are de discutat cu Trump o serie de probleme de interes global cum ar fi Iranul sau alte conflicte.

Referitor la summitul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), Putin a declarat că în comunicatul final sunt respinse „drept inacceptabile” sancțiunile impuse Rusiei de Statele Unite și UE ca urmare a anexării peninsulei Crimeea și a sprijinului acordat separatiștilor din estul Ucrainei.

Casa Albă a reacționat imediat la declarația președintelui rus, afirmând că Donald Trump este interesat într-o nouă întâlnire directă cu Putin. Ultima dată când Trump a fost la Moscova este în 2013, cu ocazia unui concurs Mis Univers.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG