Linkuri accesibilitate

Ambasada SUA la Chișinău îndeamnă Republica Moldova să pună capăt justiției selective


Ambasada Statelor Unite la Chișinău îndeamnă Republica Moldova să pună capăt justiției selective, să elimine corupția și să sporească transparența în sistemul judiciar pentru a asigura țării un viitor european. Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a ambasadei se arată că „instituțiile puternice și independente ale sectorului justiției sunt esențiale pentru protejarea statului de drept, menținerea încrederii cetățenilor și atragerea investițiilor”.

În context, se precizează că Ambasada SUA a oferit sprijin extensiv sectorului justiției din Moldova pentru a facilita integrarea europeană, care include și vizita în luna mai a doi judecători federali din SUA pentru a discuta cu judecătorii din Moldova despre etica judiciară și raționamentul juridic.

După anularea alegerilor locale de la Chișinău, Ambasada Statelor Unite a criticat decizia Curții Supreme de Justiție drept „o evoluție îngrijorătoare, care continuă și în prezent erodarea încrederii cetățenilor moldoveni în procesul democratic”.

XS
SM
MD
LG