Linkuri accesibilitate

Președintele Dodon afirmă că și-a amânat vizita în Statele Unite din cauza unei agende încărcate


Igor Dodon
Igor Dodon

Președintele Igor Dodon a explicat, la o conferință de presă, marți, că și-a amânat vizita în Statele Unite din cauza unei agende încărcate. La începutul anului, Dodon anunțase că va face o vizită în Statele Unite la începutul lunii iulie, la invitația domnului Brian Brown, președintele Organizaţiei Internaționale pentru Familie.

Răspunzând unei întrebări a Europei Libere, Dodon a mai declarat că fundația primei doamne va fi singura care va finanța reuniunea anuală a Congresului Mondial al Familiei, organizată în septembrie la Chișinău, la inițiativa sa.

Condus de Brian Brown, Congresului Mondial al Familiilor este o organizație din Statele Unite care militează împotriva căsătoriilor gay. Pe 22 mai, la o conferință de presă cu ocazia vizitei lui Brian Brown la Chișinău, președintele Igor Dodon sugerase că reuniunea din septembrie va fi finanțată de Fundația Sfântului Vasile cel Mare, al cărei fondator este oligarhul Constantin Malofeev.

Constantin Malofeev se află pe lista persoanelor sancționate de Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada și Australia pentru faptul că s-a implicat în anexarea Crimeii de către Rusia, în martie 204, și pentru ațâțarea ulterioară a războiului separatist din estul Ucrainei.

XS
SM
MD
LG