Linkuri accesibilitate

Peter Michalko: „Respectarea standardelor democratice şi a statului de drept au fost puse ca precondiţie politică pentru livrarea asistenţei UE”


Peter Michalko
Peter Michalko

„Aşteptăm din partea autorităţilor să găsească soluţia care va respecta votul exprimat de către chişinăuieni”, a declarat ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko într-un interviu la Europa Liberă. Diplomatul european a amintit că această cerere a fost exprimată clara atât în declaraţia comună a şefei diplomației Uniunii Europene, Federica Mogherini, și comisarului european pentru extindere, Johannes Hahn, cât şi în rezoluţia Parlamentului European. „Este un îndemn clar la o acţiune care este posibilă, pentru că toate instrumentele legislative sau administrative sunt în mâinile guvernării”, a spus Michalko.

Ambasadorul UE a respins criticile autorităţilor de la Chişinău care au afirmat că noua suspendare a asistenţei macrofinanciare ar fi „un ajutor” pentru opoziţie ca să câştige alegerile parlamentare de la toamnă. „Nimeni nu poate să spună că această suspendare a fost neaşteptată, dacă se ia în vedere că respectarea standardelor democratice şi a statului de drept au fost puse ca precondiţie politică pentru livrarea asistenţei”, a explicat ambasadorul european la Chisinau.

XS
SM
MD
LG