Linkuri accesibilitate

Doisprezece ofițeri ai serviciilor de spionaj ruse puși sub acuzare astăzi la Washington pentru implicarea lor în campania electorală pentru prezidențialele din 2016


Adjunctul procurorului-general Rod Rosenstein
Adjunctul procurorului-general Rod Rosenstein

Adjunctul procurorului general al Statelor Unite, Rod J. Rosenstein, a anunțat astăzi punerea sub acuzare a 12 ofițeri ai Servicilor de spionaj ruse care au pătruns în conturile e-mail ale Comitetului Național Democratic, ale echipei de campanie prezidențială a lui Hillary Clinton și a Comitetului de campanie electorală a Democraților din Congresul american.

Prima pagină a actului de acuzare la care trimite „New York Times”
Prima pagină a actului de acuzare la care trimite „New York Times”

Împotriva lor au fost formulate 11 capete de acuzare, între care activitate conspirativă de spionaj împotriva Statelor Unite, spălare de bani murdari și tentative de a pătrunde în conducerile unor agenții electorale la nivel de state americane și ale unor agenții guvernamentale. Actul de acuzare este parte a anchetei conduse de consilierul special Robert S. Mueller III, referitoare la amestecul Rusiei în campania prezidențială din 2016 și a fost publicat de New York Times.

Rusia a negat că guvernul de la Moscova ar fi jucat vreun rol în spargerea conturilor ce a precedat alegerile prezidențiale. Procurorul Rosenstein a discutat capetele de acuzare la o conferință de presă la Ministerul de Justiție la Washington, desfășurată exact în momentul în care președintele Trump era primit de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii la Castelul Windsor.

Acuzațiile se anunță cu atît mai problematice pentru diplomația americană cu cît survin la numai două zile înaintea întîlnirii programate la Helsinki între președinții Donald Trump și Vladimir Putin

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG