Linkuri accesibilitate

Integrare europeană, cu paşi viforoşi!


Poster electoral cu imaginea lui Iurie Leancă, în campania pentru alegerile prezidențiale, octombrie 2016
Poster electoral cu imaginea lui Iurie Leancă, în campania pentru alegerile prezidențiale, octombrie 2016

Cum rămîne cu invalidarea alegerilor din capitală, invalidare care i-a nedumerit pe europeni şi care ridică serioase semne de întrebare legate de justiţia din RM?

Integrare europeană, cu paşi viforoşi!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:11 0:00
Link direct

Vicepremierul Iurie Leancă a declarat răspicat iată ce: „Nu există o altă soluție pentru Republica Moldova decât integrarea în Uniunea Europeană. Împreună trebuie să depunem toate eforturile pentru a realiza acest deziderat. Indiferent de temperatura de moment din relația Chișinău-Bruxelles, împreună trebuie să ne axăm pe aprofundarea relațiilor cu instituțiile europene, reieșind din interesele cetățenilor țării noastre”…

Frumoasă declaraţie, nu-i aşa? Ai impresia că nimic rău nu s-a întîmplat şi că guvernanţii de la Chişinău se tot integrează în UE cu paşi viforoşi. E ca şi cum totul e OK şi mîine vom deveni membri ai Uniunii Europene.

Cum rămîne însă cu banii pe care UE nu mai vrea să-i dea Moldovei? Cum rămîne cu invalidarea alegerilor din capitală, invalidare care i-a nedumerit pe europeni şi care ridică serioase semne de întrebare legate de justiţia din RM? Dar vînătoarea din Pădurea Domnească, soldată cu un mort, de care guvernanţii nu mai vor să-şi amintească, ce-a fost? Un pas viforos pe calea integrării europene? Dar furtul sumelor uriaşe din trei bănci ce e? Poate domnul vicepremier să ne explice? Felul dubios în care sunt recuperaţi banii şi pedepsiţi vinovaţii e tot un pas mare spre UE?

Domnul vicepremier vrea aprofundarea relaţiilor cu instituţiile europene, reieşind din interesele cetăţenilor ţării. Mărturisesc că îi aud ani de zile pe conducători vorbind ritos despre interesele cetăţenilor. Dar ştiu ei oare cu adevărat ce vrea simplul muritor? Nu au pierdut cumva legătura cu oamenii, muncind chipurile zilnic pentru integrarea europeană?

Pe de o parte, de pe piscurile puterii se rostogolesc spre noi mereu discursuri frumoase despre integrarea europeană, iar pe de altă parte, te uiţi în jur şi vezi nişte lucruri care te decepţionează profund şi care compromit integrarea europeană.

XS
SM
MD
LG