Linkuri accesibilitate

Fostul procuror-șef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, delegată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie


Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi

Fostul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruţa Kövesi, a fost delegată, miercuri, de către procurorul-general Augustin Lazăr, în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Inițial, Consiliul Superior al Magistraturii anunțase miercuri că Laura Codruţa Kövesi se va întoarce ca procuror la DIICOT Sibiu, unde lucrase până în 2006, cînd a fost numită procuror general al României. Luni, președintele Klaus Iohannis a semnat revocarea Laurei Codruța Kövesi de la conducerea DNA, cerută de ministrul de justiție și susținută de Curtea Constituțională.

În noua sa funcție, Kovesi se va ocupa de aplicarea Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016-2020, în cadrul Ministerului Public.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Bruxelles, că a revocat-o pe Laura Codruţa Kövesi pentru că respectă statul de drept și Constituția, dar a lăudat încă odată activitatea acesteia la conducerae DNA. Mai mult, Iohannis a subliniat că lupta împotriva corupției va continua, precizând că va sprijini în continuare „poate şi mai mult” lupta anticorupţie, relatează Agrepres.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG