Linkuri accesibilitate

Liderii opoziției extraparlamentare anunţă proteste pentru duminică, 24 iunie


Miercuri şi joi seară sute de oameni au protestat împotriva invalidării scrutinului
Miercuri şi joi seară sute de oameni au protestat împotriva invalidării scrutinului

Liderii opoziției extraparlamentare, Maia Sandu și Andrei Năstase, anunță manifestații pentru duminică, 24 iunie, în centrul capitalei, în semn de protest față de hotărârea magistraţilor de a anula rezultatul alegerilor locale anticipate.

Miercuri, Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia primei instanțe care nu a validat mandatul de primar al capitalei pentru Andrei Năstase.

Liderul formațiunii Platforma Demnitate și Adevăr a afirmat într-o conferință de presă, organizată astăzi în fața primăriei, că „au anulat un vot liber exprimat de cetățenii Chișinăului și a suburbiilor, demonstrând întregii lumi că nu le pasă de democrație, statul de drept, nu le pasă de libertatea și independența noastră”. Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, a îndemat oamenii să iasă duminică la proteste „pentru a spune nu acestui abuz”.

Joi, 21 iunie, comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European a emis o declarație în care și-a exprimat îngrijorarea față de evoluțiile politice de la Chișinău. „Implicarea politicului în actul de justiție și în desfășurarea alegerilor contravine standardelor europene pe care Republica Moldova s-a angajat să le respecte prin Acordul de Asociere la Uniunea Eueopeană”, se spune în documentul.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG