Linkuri accesibilitate

Banca Mondială a aprobat un nou cadru de parteneriat de țară cu România


Banca Mondială a aprobat un nou cadru de parteneriat de țară cu România pentru o perioadă de cinci ani. Printre priorități: investiţiile în oameni, dezvoltarea mai dinamică a sectorului privat şi o mai bună pregătire în faţa dezastrelor naturale şi a schimbărilor climatice.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, creşterea economică a României este una dintre cele mai mari din UE din 2010, cu toate acestea „calitatea infrastructurii este nesatisfăcătoare, ceea ce impune constrângeri asupra investiţiilor şi productivităţii”.

„Mai îngrijorător este faptul că, în ciuda creşterii accentuate, nivelul veniturilor medii nu a convers cu cel european, gradul de reducere a sărăciei a fost scăzut, iar clivajele sociale şi regionale sunt substanţiale şi din ce în ce mai mari. Peste 25% din populaţia României trăieşte cu mai puţin de 5,50 dolari/zi, ceea ce constituie cea mai mare rată a sărăciei din UE”, se arată în comunicat.

Directorul de țară al Băncii Mondiale, Tatiana Proskuryakova, a afirmat că instituţiile puternice şi eficiente sunt elementul cheie ce poate susţine creşterea României pe termen lung, iar eradicarea sărăciei va necesita mai multe investiţii în educaţie, sănătate şi locuri de muncă mai bune.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG