Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău continuă ședința de judecată din 15 iunie, la care urma să fie validat mandatul primarului ales al municipiului, Andrei Năstase.

Asociaţia Presei Independente prezintă al cincilea Raport de monitorizare privind realizarea angajamentelor în domeniul mass-media, asumate de R.Moldova prin semnarea Acordului de asociere cu UE.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

La sediul agenției de știri IPN este organizată o conferință de presă pe tema: „Judecători complici în atac raider”.

La Ministerul de externe are loc o ședință privind implementarea Planului de Acţiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020.

Emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, discută la Geneva cu delegațiile din Rusia, China și Iran, în cadrul unor negocieri de pace care se desfășoară în paralel cu cele de la Astana, mediate de Rusia, Turcia și Iran.

Comisia bipartizană „Helsinki” din Congresul american discută situația corupției în Ucraina.

Comisia juridică din Senatul american organizează audiții pe marginea raportului Ministerului justiție privind modul cum a acționat FBI în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2016. Mai precis, raportul a analizat dacă anchetele duse de FBI în 2016 în legătură cu candidații la președinției au fost imparțiale și au influențat sau nu rezultatul alegerilor. Concluzia raportului este că anchetele FBI au fost corecte și imparțiale chiar dacă nu s-au respectat toate regulile privind modul de funcționare și ierarhia birocratică.

Statele Unite ar putea anunța că se retrage din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului pe care îl acuză că are o atitudine anti-israeliană. Ar fi pentru prima data că o țară se retrage din acest Consiliu, creat cu 12 ani în urmă pentru a ancheta abuzurile în domeniul respectării drepturilor omului.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG