Linkuri accesibilitate

La București, CSM anchetează o declarație a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, calificată drept obstrucționare a justiției


Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă este „o demență”, a declarat duminică într-un interviu televizat Liviu Dragnea, președintele partidului Social Democrat de guvernământ. El a mai afirmat că speră să nu existe vreun procuror care să „riște atât de mult” pentru acest demers care ar fi „o comandă de la Iohannis, fără niciun dubiu”.

Această declarație face de astăzi obiectul unei investigații a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru o posibilă obstrucționare a justiției. Liviu Dragnea este și președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României.

Plîngerea penală împotriva premierului Dăncilă a fost depusă în luma mai, la Parchetul General, de preşedintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban, după ce Guvernul a adoptat memorandumul privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Orban, și-a motivate atunci demersul arătând că nu a putut asista „pasiv” la „distrugerea oricărei urme de credibilitate a României pe plan extern.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG