Linkuri accesibilitate

Curtea Constituțională a României a intrat într-o „criză de credibilitate”, crede liderul senatorilor USR


Liderul senatorilor Uniunii Salvați România, Vlad Alexandrescu, a declarat că Curtea Constituțională a României, prin decizia în cazul şefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruţa Kovesi, şi-a depăşit competenţele şi că instituţia a intrat într-o „criză de credibilitate” în spaţiul public. Senatorul USR a făcut declarația la Radio France International.

El a reamintit și că preşedintele Curţii, Valer Dorneanu, „a interzis publicarea unei opinii separate a unuia dintre judecători”. Fiind întrebat despre sesizarea făcută de CCR la Comisia de la Veneţia, senatorul Vlad Alexandrescu a spus că „este un demers pur politic, ceea ce arată că această Curte este compusă din nişte superpoliticieni şi nu din nişte magistraţi, cum ar fi normal”.

„Ei se comportă ca nişte superpoliticieni, cu supersalarii, superpensii şi superimunităţi. Sunt oameni politici, au fost reprezentanţi importanţi ai PSD, UDMR, au avut funcţii politice în stat. Este un demers disperat, de imagine, care nu are nici o legătură cu mersul justiţiei”, a spus senatorul USR, citat de Agerpres.

XS
SM
MD
LG