Linkuri accesibilitate

UE pregătește măsuri la decizia Statelor Unite privind impunerea unor taxe vamale suplimentare


Emmanuel Macron (stânga) și Donald Trump (dreapta)

Casa Albă a anunțat că ieri a avut loc o convorbire telefonică între președintele american Donald Trump și omologul sau francez Emanuel Macron, pe tema impunerii de către Statele Unite a unor taxe vamale mărite asupra importurilor de aluminiu și oțel din tarile Uniunii Europene, Canadei și Mexicului.

Uniunea Europeană a anunţat că a adus cazul în fața Organizaţiei Mondiale a Comerțului. Comisarul UE pentru comerț, Cecilia Malmstrom, a declarat că Uniunea Europeana pune sub semnul întrebării legalitatea deciziei americane și că nu ar putea avea loc noi negocieri cu Washingtonul. Uniunea Europeana a anunțat că pregătește un pachet de măsuri față de decizia americană.

Canada a anunţat impunerea de taxe vamale asupra mai multor produse americane, în valoare de 12,8 miliarde de dolari, ca răspuns la decizia similară a Statelor Unite.

Președintele Donald Trump a criticat măsura de răspuns a autorităților canadiene drept „practici comerciale restrictive”. Și Mexicul a anunțat măsuri de răspuns față de decizia americană care a intrat în vigoare astăzi.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG