Linkuri accesibilitate

„Sunt unul dintre norocoșii care reușește să ia micul dejun împreună cu familia”


Gabriel Pisică.
Gabriel Pisică.

Jurnalul săptămânal cu Gabriel Pisică.

Născut în 30 noiembrie 2006 la Chișinău; elev în clasa a cincea la Liceul Teoretic Elimul Nou, prima școală creștină din Republica Moldova.

Motto: „Basarabia- pămînt Românesc!”

Luni

De obicei mă trezesc printre primii în familie. Îmi urmez ritualul de diminineață cu bucurie pentru o nouă zi.

Sunt unul dintre norocoșii care reușește să ia micul dejun împreună cu familia. Am un frate voios, părinți sănătoși care investesc în mine și îi mulțumesc pentru asta bunului Dumnezeu. Mai intram în polemici uneori, dar nu mă deranjează, uneori chiar e nevoie de o muștruluială productivă😊.

Dimineața ne grăbim, de regulă sunt punctual, nu pot întârzia la autobuzul care mă duce la școală, în afara orașului. Mini-călatoria matinală zilnică e chiar binevenită: pot admira priveliștea încîntătoare din jur - văile, dealurile, copacii - și chiar reușim să punem la cale șotii, împreună cu colegii.

Diminețile în școală le începem cu timpul pentru devoțiune: citim din Biblie, lăudam pe Dumnezeu prin cântare și rugăciune.

Astăzi am avut teză la istorie, sper să mă fi descurcat bine. Seara fac ceva inedit: scriu primul meu jurnal, mai știi poate devine o obișnuință și ajung și eu vreun puști din carte.

Marți

Dimineață se arată o zi frumoasă. Ciripitul păsărilor, vuietul plăcut al vântului îmi gîdilă urechea și mă trezește iar primul.

Astăzi am program de înot. Doctorii recomandă natația mai ales adolescenților în creștere. Are o grămadă de beneficii. Stilul diferit pe care îl practic acum e dificil, dar merită. După efortul fizic mereu am o foame de lup, dar mama mereu e gata să-i vină de hac😊.

Marți e o zi cu grabă pentru mine. Ca să fac față e nevoie de organizare, fiecare minut contează. Încă învăț arta punctualității și a disciplinei - mai am mult de învățat! 😊

Seara merg la psiho-pedagog. Acolo de obicei discutăm și probleme, dificultățile și nedumeririle pe care le am.

Acasă mă aștepta o tartă aromată de morcov. E tîrziu pentru mâncare, dar e atât de îmbietoare încât nu mă pot abține.

Miercuri

Astăzi la scoală am returnat cărțile. Este important să le lăsăm colegilor care vin după noi cărți curate, îngrijite, ca să fie o plăcere pentru ei să învețe din aceste manuale.

La engleză am avut un proiect: să elaboram un joc în aer liber sau de masă. Am ales opțiunea în aer liber - e mai captivant și e ceea ce ne lipsește nouă, copiilor moderni. Am avut două lecții la dispoziție în care am lucrat cu zel și motivație.

La matematică am avut un test mai neobișnuit deoarece am lucrat în echipe. Această tehnică m-a entuziasmat și m-a convins o dată în plus că avem niște profesori foarte ingenioși și creativi. Le mulțumesc părinților că mă duc la o școala atât de neobișnuită. Aș dori ca toate testele să fie la fel de plăcute.

După lecții ne-am uitat un film în limba engleză, aceasta fiind o modalitate de a învăța distractiv.

De obicei seara suntem în familie și facem ceva împreună: discutăm, practicăm un joc de familie. Azi ne-am împărțit: fratele meu se plimbă cu tăticu, iar eu cu mama lucăm la un proiect. Mama mi-a arătat o metodă de tastare oarbă. E ca un joc la computer, e palpitant și didactic.

Joi

Astazi este ultima zi de lecții. Mi-am găsit manualul de educație civică așa că toate cărțile mi-au fost acceptate. Profesorii ne-au scos media notelor. Când am ajuns acasă mama mi-a propus sa facem un fel de lazania. Ea a trebuit să plece și mi-a încredințat titlul de bucătar-șef. Deci m-am simțit mândru. Seara colac peste pupăză m-am pomenit și cu o febră.

Vineri

A sosit ziua cea mare pentru fratele meu, adio, grădiniță. Am mers cu toată familia la serbare. El are mari emoții. Este nerăbdător să pășească în împărăția cunoștințelor, a cărților. Va trebui să-i fac loc la masa de birou și uneori să-l ajut la teme. Dar va fi plăcerea mea.

Seara sărbătorim cu o cină festivă.

XS
SM
MD
LG