Linkuri accesibilitate

Serviciile Booking.com ar putea fi restricționate pe teritoriul Rusiei


Ministerul culturii de la Moscova a propus restricționarea serviciilor turistice online ale platformei booking.com pe teritoriul Rusiei, ca răspuns la sancțiunile americane.

Potrivit RBK, ministerul rus al culturii a expediat o scrisoare agenției de stat Rosturism, cerându-i să examineze „propunerea privind interzicerea activității Booking.com pe teritoriul Federației Ruse” și să ofere un răspuns până pe 4 iunie.

Rosturism a anunțat că va consulta mai întâi opinia organizațiilor de profil.

Recent, o inițiativă similară a lansat unul din operatorii turistici importanți din Rusia, care a cerut să fie introduse restricții la serviciile booking.com doar pentru clienții și hotelurile din interiorul țării, dar nu și pentru rezervările pe care rușii le-ar face în străinătate sau ale străinilor care vor să călătorească în Rusia.

Platforma booking.com, care permite rezervarea online a hotelurilor și biletelor în întreaga lume, a fost înființată în 1996 și aparține companiei americane Booking Holdings.

Marți, Duma de Stat a Rusiei a adoptat în ultima lectură o lege „ca răspuns la sancțiunile SUA și ale altor țări” și care permite guvernului de la Moscova să „interzică sau suspende cooperarea cu state ostile”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG