Linkuri accesibilitate

Premierul Pavel Filip a cerut MAI o investigație internă, după sechestrarea tirajului ziarului Cuvântul de la Rezina


Tudor Iașcenco, redactorul șef al ziarului Cuvântul
Tudor Iașcenco, redactorul șef al ziarului Cuvântul

Premierul Pavel Filip a cerut conducerii Ministerului de Interne să declanșeze de urgență o anchetă internă în legătură cu sechestrarea de către poliția locală a tirajului ziarului Cuvântul din Rezina.

Redactorul șef al publicației, Tudor Iașcenco, a anunțat că un angajat al tipografiei transporta cu automobilul propriu tirajul ziarului, 3800 de exemplare, la Centrul Poștal Rezina, prin intermediul căruia ediția ar fi urmat să fie distribuită vineri dimineața către abonați. Mașina acestuia și tirajul ziarului au fost sechestrate la secția de poliție fără explicații rezonabile.

„În cazul în care se va constata că au existat abateri din partea polițiștilor, aceștia să fie sancționați în conformitate cu legea”, se mai spune într-un comunicat difuzat de Guvern. Comunicatul a fost emis după ce Premierul Pavel Filip a participat la recepția oferită de Uniunea Europeană cu ocazia Zilei Europei.

Mai multe ONG-uri de media au condamnat ca fiind abuzivă și specifică regimurilor totalitare practica sechestrării tirajelor unor ziare și au solicitat UE, SUA și altor parteneri internaționali să monitorizeze cazul.

XS
SM
MD
LG