Linkuri accesibilitate

Tinerii unioniști, solidari cu protestatarii din Rusia

O manifestație anti-Putin în fața ambasadei ruse la Chișinău, în ziua în care Vladimir Putin a fost pentru a patra oară învestit în funcția de președinte

Circa 20 de tineri au protestat, luni, 7 mai, în fața ambasadei ruse la Chișinău, declarându-se solidari cu cetățenii ruși care au ieșit în stradă zilele trecute, în mai multe orașe din Federația Rusă, ca să protesteze împotriva președintelui Vladimir Putin. Acțiunea a fost organizată de mișcarea unionistă „Onoare, Demnitate și Patrie”. Președintele organizației, Vlad Bilețchi, a spus că Putin „a făcut «faimoasă» Federația Rusă prin ocupație, prin război, prin sânge și prin agresiune armată”. El a regretat reținerea manifestanților în timpul protestelor din Moscova și Sankt Petersburg de către autoritățile ruse și a condamnat ceea ce a numit regimul dictatorial al liderului de la Kremlin. Tinerii protestatari au scandat ,,Putin dictator”, „Armata rusă afară” și „Putin, nu uita, Basarabia nu-i a ta”.

16x9 Image

Tamara Grejdeanu

Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG