Linkuri accesibilitate

În capitala Armeniei, Erevan, au continuat protestele împotriva alegerii fostului președinte Serj Sakizian în funcția de premier


La Erevan
La Erevan

În capitala Armeniei, Erevan, au continuat protestele împotriva alegerii fostului președinte Serj Sakizian în funcția de premier, iar vineri dimineață, poliția a reținut deja peste 15 persoane după ce joi, în urma unor ciocniri, numărul manifestanților reținuți fusese de peste 120. În cursul serii și al nopții, relatează corespondenții Europei Libere la Erevan, citând surse ale poliției, cei mai mulți au fost eliberați.

Sute de persoane au participat, încă de vineri dimineață, la un marș de protest spre centrul orașului, organizat din nou de liderul opoziției, Nikol Pașinian. Joi seară, la un miting la care s-au adunat peste 10 mii de oameni, Pașinian anunța că de vineri ar urma să înceapă și blocarea traficului, nu numai al clădirilor administrative. Blocarea traficului este și motivul pentru care au fost deja reținuți 16 protestatari, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției. Potrivit însă unor imagini înregistrate în timpul arestărilor, protestatarii erau conduși spre mașini „civile” de către persoane tot „civile” – care nu par să fi fost polițiști.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG