Linkuri accesibilitate

Rudy Giuliani, fostul primar al New Yorkului s-a alăturat echipei de avocați ai lui Trump


Avocatul Rudy Giuliani în noiembrie 2016 cînd a fost vicepreședinte al echipei de tranziție prezidențială
Avocatul Rudy Giuliani în noiembrie 2016 cînd a fost vicepreședinte al echipei de tranziție prezidențială

Avocatul a spus că va încerca să negocieze, „pentru binele tarii”, încheierea investigatiei independente despre amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane.

Echipa de avocati a presedintelui Trump a adaugat un alt nume sonor, fostul primar al New Yorkului, Rudy Giuliani. Care este obiectivul acestuia in echipa de avocati? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Rudy Giuliani s-a alaturat echipei de avocati ai lui Trump, care se ocupa de ancheta independenta a lui Robert Mueller, cel care incearca sa stabileasca daca echipa de campanie a lui Donald Trump a avut legaturi cu incercarile Rusiei de a influenta alegerile americane.

Corespondența zilei de la Washington cu Valeriu Sela
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:47 0:00
Link direct

Giuliani a spus că va încerca să negocieze încheierea investigatiei independente „pentru binele tarii”. Avocatul presedintelui, Jay Sekulow a anuntat ca Giuliani este acum parte a echipei, impreuna cu doi fosti procurori, sot si sotie, ambii din Florida, Jane Serene Ruskin si Marty Ruskin. Si presedintele a salutat venirea lui Giuliani spunind ca au fost prieteni multi ani si repetind ca fostul primar o face pentru binele tarii.

Se pare ca Trump a incercat de saptamini de-acum sa-l convinga pe Giuliani sa-l ajute cu acest caz. Giuliani a fost procuror in districtul sudic din New York, biroul care in prezent se ocupa de investigatia impotriva avocatului personal al lui Trump, Michael Cohen.

Giuliani a refuzat sa spuna daca presedintele a decis sau nu sa îi acorde un interviu investigatorului independent. Presedintele ezita de-acum de saptamini daca sa o faca sau nu, mai ales dupa ce biroul si locuinta avocatului sau personal au fost perchezitionate de FBI.

Fostul primar nu a spus nici daca adjunctul ministrului justitiei, Rod Rosenstein va fi concediat de presedinte, el fiind cel caruia anchetatorul Mueller ii este subordonat. Giuliani crede ca anchetatorul trebuie sa-si duca misiunea la bun sfirsit, dar un sfirsit pe care spera sa il vada curind.

Donald Trump este un client dificil si de aceea multi au refuzat sa se alature echipei lui. El isi ia de multe ori apararea pe cont propriu, comitind erori greu de corectat.

XS
SM
MD
LG