Linkuri accesibilitate

Guvernul României a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea ambasadei în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim


Guvernul României a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim, a anunţat joi preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Într-un interviu la postul de televiziune „Antena 3”, Dragnea a precizat că după Statele Unite, România ar fi a două țară care ia această decizie, în opinia liderului PSD „o șansă uriașă”, ce va aduce României „beneficii pe termen scurt, mediu şi lung foarte mari ”.

Dacă declarația lui Dragnea este confirmată de guvern, România este prima țară din Uniunea Europeană care să facă această mutare, după ce președintele american Donald Trump a anuțat la începutul anului că administrația sa recunoaște Ierusalimul drept capitala statului Israel și își va muta acolo ambasada. Cum anexarea părții de est a Ierusalimului nu este recunoscută international, ambasadele își au sediul la Tel Aviv, desi capitala politică a Israelului și sediul Parlamentului sunt la Ierusalim. Palestinienii vor ca estul Ierusalimului să fie capitala viitorului lor stat independent. Guatemala a anunțat deja că va urma exemplul Statelor Unite de a muta ambasada.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG