Linkuri accesibilitate

Parlamentul Armeniei l-a învestit în funcția de prim-ministru pe fostul președinte Serj Sarkisian (VIDEO)


Serj Sarkisian în Parlamentul de la Erevan
Serj Sarkisian în Parlamentul de la Erevan

Parlamentul Armeniei l-a învestit cu 76 de voturi pentru și 16 împotrivă pe fostul președinte Serj Sarkisian ca premier. Nu au fost abțineri față de propunerea avansată de Partidul Republican, al cărui lider este Serj Sarkisian. În parlamentul de 105 locuri de la Erevan, Partidul Republican și cu un aliat al său Partidul Dașnaktsutin, dețin împreună 65 de mandate. Potrivit modificărilor în Constituția Armeniei, țara are un regim parlamentar, astfel încât cele mai mari puteri le are parlamentul și premierul.

Numirea și validarea lui Sarkisian ca premier a avut loc pe fundalul unor proteste masive de stradă, la care au participat mii de oameni. În jur de 80 de protestatari au fost arestați astăzi pentru că ar fi încercat să blocheze căile de acces din capitala Armeniei. Liderul protestelor a vorbit despre „o revoluție de catifea” începută în Armenia.

Protestatari reținuți de poliție la Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:01 0:00

În discursul său de învestitură, premierul Sarkisian a vorbit despre legalitatea numirii sale și a criticat protestele opozitei. Partidul Republican a câștigat alegerile parlamentare de anul trecut, considerate de opoziție drept „măsluite” și marcate de fraude.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG