Linkuri accesibilitate

Donald Trump: un atac cu rachete este iminent în Siria (VIDEO)


Distrugătorul USS Donald Cook (DDG 75) din clasa Arleigh Burke, cu rachete teleghidate la bord, părăsind portul Larnaca, 9 aprilie 2018.
Distrugătorul USS Donald Cook (DDG 75) din clasa Arleigh Burke, cu rachete teleghidate la bord, părăsind portul Larnaca, 9 aprilie 2018.

Președintele american a avertizat Rusia să se pregătească, pentru că rachetele „vor veni”.

Într-o postare pe Twitter în 11 aprilie, președintele american Donal Trump a criticat dur autoritățile de la Moscova pentru că îl susțin pe președintele sirian Bașar al-Assad, despre care șeful administrației americane a spus că e un „animal” care-și ucide propriul popor, „și îi și place asta”.

Mesajul de pe Twitter al lui Trump s-a referit și la recentele avertizări din partea unor diplomați ruși și oficialități ale armatei ruse, care au spus că orice rachetă americană lansată în Siria va fi doborîtă și vehiculele lansatoare - vase de război, avioane sau de orice alt gen - vor fi atacate.

„Rusia promite să doboare orice și toate rachetele trase împotriva Siriei”, a scris Trump. „Rusia, fii pregătită, pentru că rachetele vor veni, frumoase, noi și inteligente! N-ar trebui să fii partenera unui animal ucigaș cu gaze care-și ucide poporul și îi și place asta.”

A fost o referire clară la Assad, pe care Trump l-a acuzat pentru presupusul atac cu arme chimice despre care organizațiile umanitare și echipele de salvare spun că a ucis zeci de civili în localitatea Douma controlată de rebeli în 7 aprilie.

Zeci de morți într-un presupus atac cu arme chimice în Siria
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00

Într-un prim răspuns, purtătoarea de cuvînt a diplomației ruse Maria Zaharova a spus că Statele Unite ar trebui să-i aibă ca ținte mai degrabă pe „teroriști” decît forțele lui Assad, și a sugerat că obiectivul unui eventual atac american ar putea fi să șteargă probele legate de presupusul atac chimic, despre care Rusia spune că nu a fost lansat de guvernul sirian.

Postarea lui Trump pe Twitter a apărut înaintea ore 7 dimineața, ora Washingtonului, și a venit după un nou apel al Kremlinului ca Statele Unite să se abțină de la ataca guvernul lui Assad sau pe forțele siriene.

Într-o a doua postare pe Twitter, 40 de minute mai tîrziu, Trump a spus că relația Statelor Unite cu Rusia este „mai rea decît a fost vreodată, și asta include Războiul Rece.”

„Nu nevoie de așa ceva”, a adăugat Trump. „Rusia are nevoie de ajutorul nostru în economie, ceva ce e foarte ușor de făcut, și trebuie ca toate țările să conlucreze. Să oprim cursa înarmărilor?”

(LȘ)

XS
SM
MD
LG