Linkuri accesibilitate

Apel al lui Carles Puigdemont la dialog în Spania


Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Fostul lider catalan Carles Puigdemont și-a înnoit sâmbătă chemarea la dialog către guvernul spaniol, la o zi după ce a fost eliberat din arest pe cauțiune de către un tribunal german.

Vorbind la Berlin, la o conferință de presă, Puigdemont a spus că decizia judecătoriei germane de a nu-l extrăda Madridului sub acuzația de rebeliune demonstrează că „este nevoie de dialog” în Spania pentru detensionarea situației create de aspirațiile de independență catalane. „Sper că aceasta… va ajuta autoritățile spaniole să înțeleagă că este nevoie de măsuri politice, deschizând o nouă ocazie de dialog”, a spus Puigdemont în capitala germană.

Judecătoria din landul german Schleswig-Holstein a decis joi că acuzațiile aduse lui Puigdemont nu pot fi calificate drept rebeliune în baza legii germane. Rămâne încă posibilitatea extrădării lui pentru deturnare de fonduri, un delict care se pedepsește în Spania cu maximum 8 ani de închisoare, iar este obligat să nu părăsească Germania până la definitivarea procesului juridic.

XS
SM
MD
LG