Linkuri accesibilitate

Peste 800 de cărți în limba română au fost donate școlilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană


Peste 800 de cărți în limba română au fost adunate în cadrul campaniei de colectare a cărților pentru școlile cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană. Campania „O carte pentru educația ta”, cu genericul „Donează o carte, investește în viitor”, a avut loc în perioada 15 februarie – 31 martie, și a fost lansată de Biroul politici de reintegrare de la Chișinău.

Într-un comunicat de presă al Biroului se spune că donațiile s-au adunat „grație implicării persoanelor fizice, reprezentanților organizațiilor de tineret, civice și din cadrul mediului universitar”. Cu o donație de cărți în limba franceză a contribuit diaspora din Franța. Scopul campaniei a fost „de a sprijini profesorii, elevii și copiii de la școlile moldovenești din regiunea transnistreană cu donații de cărți, manuale și literatură de specialitate”.

Cu ocazia încheierii campaniei, vicepremierul Cristina Lesnic a mulțumit tuturor celor care s-au implicat, menționând că „astfel de inițiative contribuie într-o manieră pozitivă la garantarea dreptului inalienabil la educație în limba maternă, la dezvoltarea multidisciplinară a tinerei generații, la edificarea spațiului educațional unic pe întreg teritoriul țării și la sporirea încrederii între populația de pe ambele maluri ale Nistrului”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG