Linkuri accesibilitate

Președintele Donald Trump a blocat fonduri de peste 200 de milioane de dolari destinate începerii reconstrucției în Siria


Soldați turci la Afrin, 19 matrie 2018
Soldați turci la Afrin, 19 matrie 2018

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a blocat vineri fonduri de peste 200 de milioane de dolari destinate începerii reconstrucției în Siria, scrie ziarul Wall Street Journal, citând oficiali americani.

Cele 200 de milioane de dolari fuseseră promise la o reuniune din Kuweit a coaliţiei internaţionale împotriva grupării Statul Islamic, în februarie, de secretarul de stat Rex Tillerson.

Oficialii citaţi de Wall Street Journal apreciază că decizia de a bloca fondurile concordă cu declaraţia de joi a lui Trump potrivit căreia Statele Unite se vor retrage în curând din Siria. Rusia și Iranul sprijină guvernul președintelui Bashar al Assad, în timp ce Statele Unite și Turcia susțin grupări diferite ale opoziției față de Damasc. În acest moment, în Siria se află peste 2000 de militari americani în campania internaționala menită să lupte împotriva grupărilor Statului Islamic care acționează în Siria și Irak.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG