Linkuri accesibilitate

Numărul mare de morți în incendiu din orașul siberian Kemerovo...


Zeci de morți într-un incendiu de proporții la un Mall în Siberia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:43 0:00

VIDEO

... s-a datorat încălcării flagrante a normelor de siguranță.

Autoritățile ruse spun că au descoperit mai multe încălcări flagrante ale normelor de siguranță la centrul comercial din orașul siberian Kemerovo, care s-a aprins duminică, fapt care a făcut ca numărul victimelor incendiului să fie foarte mare, de 64 de morți.

Comitetul de investigații a Rusiei spune că alarma anti-incendiu de la centrul comercial din Kemerovo a fost deconectată de un gardian și aparent nu a funcționat când a izbucnit incendiul, iar ieșirile de urgență ale mall-ului erau blocate.

64 de oameni și-au pierdut viața, în timp ce încercau să iasă pe geam din clădirea cuprinsă de flăcări sau să deschidă ușile blocate ale centrului comercial din orașul siberian situat la 3.000 de kilometri est de Moscova,

Într-un comunicat al Comitetului de investigații se sugerează că numărul victimelor putea fi mult mai mic, dacă nu ar fi fost încălcări flagrante ale normelor de siguranță atât la construcția centrului, deschis în 2013, cât și după. O purtătoare de cuvânt a spus că anchetatorii examinează posibilitatea arstării gardianului care ar fi deconectat alarma, după ce ar fi primit un semnal că a izbucnit un incendiu.

Inițial se relatase despre 10 victime, dar numărul a crescut pe măsură ce incendiul s-a extins, iar pompierii au avansat în interiorul mall-ului.

Ministrul situațiilor de urgență Vladimir Pucikov a declarat că intervenția pompierilor și a altor salvatori a fost complicată, existând mereu riscul prăbușirii clădirii a cărei structură este instabilă.

Luni, flăcările și fumul au crescut din nou în intensitate, dar ministrul Pucikov a spus că cifra 64 este bilanțul final al deceselor.

Cauza incendiului încă nu a fost elucidată. Martorii oculari spun că el a început în cinematograful mall-ului. Se crede că printre victime se află și copii.

Patru persoane au fost reținute pentru a fi interogate, inclusiv șeful companiei care gestiona centrul comercial și cel al companiei care închiria spaițiul unde se crede că au izbucnit flăcările.

Autoritățile regionale din Kemerovo au anunțat trei zile de doliu, în 27-29 martie. (AE)

XS
SM
MD
LG