Linkuri accesibilitate

Autoritățile britanice discută măsurile de ripostă dacă se dovedește că rușii sînt în spatele otrăvirii fostului agent dublu rus Serghei Skripal


Locul unde de Serghei Skripal și fiica acestuia Liudmila au fost atacați un cu un gaz neurotoxic, Salisbury, Marea Britanie, 9 martie 2018.
Locul unde de Serghei Skripal și fiica acestuia Liudmila au fost atacați un cu un gaz neurotoxic, Salisbury, Marea Britanie, 9 martie 2018.

Autoritățile britanice discută cu cele americane și cu aliații europeni măsurile de ripostă la care s-ar putea recurge dacă se dovedește că Rusia este în spatele atacului cu un agent neurotoxic împotriva fostului agent dublu rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia. Cotidianului „The Times” relatează că ar putea fi vorba despre un posibil boicot al Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, dar și de întărirea prezenței militare NATO pe flancul estic al Alianței. Serghei Skripal și fiica acestuia au fost otrăviți duminica trecută și se află în continuare în spital, în stare „gravă dar stabilă”, informează autoritățile britanice. Incidentul a avut loc la Salisbury, în sudul Angliei, unde Skripal locuiește din 2010 când a ajuns în dccident din Rusia, după un schimb de spioni. Skripal, fost ofițer al serviciilor de informații militare GRU, a fost arestat în Rusia în decembrie 2004 pentru că lucrase pentru serviciul britanic de informaţii externe MI6.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG