Linkuri accesibilitate

Donald Trump a promis să dea dovadă de flexibilitate faţă de „adevăraţii prieteni” ai SUA în privința taxării importurilor de oţel şi aluminiu


Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a promis joi că va da dovadă de flexibilitate faţă de „adevăraţii prieteni” ai Statelor Unite în decizia pe care o va anunţa privind instituirea de taxe majorate pe importurile de oţel şi aluminiu. Într-o postare pe Twitter, Trump a precizat: „Trebuie să ne protejăm şi să ne construim industriile de oţel şi de aluminiu, dând totodată dovadă de o mare flexibilitate şi de cooperare faţă de cei care sunt prieteni adevăraţi şi ne tratează în mod echitabil”. Joi, la Casa Albă este programată o întâlnire a președintelui cu responsabilii sectorului metalurgic.

Trump a anunţat cu o săptămână în urmă intenţia de a taxa cu 25% importurile de oţel şi cu 10% cele de aluminiu, fapt ce ar putea însemna un război comercial cu ţările Uniunii Europene şi cu alte state. Dar miercuri, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a precizat că țări precum Canada sau Mexic ar putea fi exceptate, din motive de securitate națională. Președintele nu are nevoie de aprobarea Congresului pentru a impune astfel de taxe comerciale.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG