Linkuri accesibilitate

Theresa May: otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal și a fiicei sale a fost „o crimă odioasă și brutală”


Serghei Skripal și fiica sa Yulia

Otrăvirea „deliberată” a fostului agent dublu rus Serghei Skripal și a fiicei sale Yulia cu un gaz iritant a fost „o crimă odioasă și brutală”, a declarat joi un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May. Skripal și fiica sa au fost găsiți duminică, inconștienți, în apropiere de centrul comercial din Salisbury, oraș din sudul Angliei. Cei doi sunt spitalizați și rămân într-o situație „critică”, au precizat autoritățile britanice.

La rândul său, ministrul britanic de interne, Amber Rudd, a declarat joi că guvernul de la Londra va face totul pentru ca persoanele vinovate de tentativa de ucidere „să fie aduse în faţa justiţiei”. Rudd a precizat însă că ancheta trebuie să fie „riguroasă” și să evite speculațiile. „Sute de poliţişti” analizează „toate pistele posibile”, a precizat ministrul de interne.

Poliţistul spitalizat, care a ajuns printre primii la locul presupusului atentat, pentru a-i salva pe cei doi, rămâne și el în stare „gravă”, dar „stabilă”, a informat ministrul de interne britanic. Amber Rudd a precizat că „este conştient” şi „vorbeşte”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG