Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a salutat decizia Statelor Unite de a vinde Ucrainei rachete anti-tanc


Petro Poroșenko, imagine de arhivă.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a salutat decizia de joi a Statelor Unite de a vinde Ucrainei rachete anti-tanc, despre care spune că se vor dovedi „un argument disuasiv împotriva agresiunii ruse" în estul ţării. Potrivit agenţiei federale americane pentru contracte militare, guvernul ucrainean vrea să achiziţioneze 210 de rachete Javelin şi 37 de lansatoare de rachete, la un preţ total de 47 de milioane de dolari.

În 2014 în estul Ucrainei a izbucnit un conflict separatist între Kiev și milițiile pro-ruse, susținute de Moscova, acuzație pe care Rusia o respinge categoric. Rusia respinge și informațiile că ar avea trupe în estul Ucrainei. Conflictul a făcut peste 10.000 de victime în rândul populației civile, iar în februarie 2015, părțile implicate au semnat așa-numitele acorduri de pace de la Minsk. Ignorate în mare parte.

„Nu există nimic (în acordurile de pace de la Minsk) care să indice faptul că livrările de arme pot ajuta în vreun fel la reglementarea situaţiei", a reacţionat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, citată de agenţia de presă Interfax.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG