Linkuri accesibilitate

CIO: atleții din Rusia nu au defilat sub steagul Federației nici la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice


Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a decis, în ultima zi a Jocurilor olimpice din Coreea de Sud că Rusia rămâne suspendată ca țară așa că la ceremonia de închidere, de duminică, atleții ruși nu au defilat cu steagul țării lor. Pe de altă parte, în ultima zi a Jocurilor olimpice, echipa Atleților Olimpici ruși a câștigat turneul de hochei, după ce a învins Germania cu 4-3 în finală. Canda a câștigat medalia de bronz.

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice din cauza dezvăluirilor că în timpul Jocurilor de la Soci, din 2014, a funcționat un sistem de doping la nivel național și susținut de stat. Cu toate acestea, 169 de atleți ruși au fost invitați la Jocurile din Coreea de Sud dar în nume personal și sub însemnele cercurilor olimpice. Era insă de așteptat ca Rusia să primească totuși dreptul de a fi prezentă la ceremonia de închidere ca nțiune.

Două cazuri noi de doping, la aceste Jocuri Olimpice, par să-i fi convins pe membri CIO să mențină suspendarea Rusiei pe tot cursul Jocurilor.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG