Linkuri accesibilitate

Un fost consilier de campanie al lui Donald Trump a pledat vineri vinovat de mărturie falsă şi fraudă financiară în detrimentul statului american


Paul Manafort și Richard Gates în fața instanței, desen al unui artist de tribunal.

Un fost consilier de campanie al lui Donald Trump a pledat vineri vinovat de mărturie falsă şi fraudă financiară şi a acceptat să coopereze în ancheta privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţialele americane din 2016. Ancheta Ministerului justiției este condusă de procurorul special Robert Muller.

Decizia lui Richard Gates de a se declara vinovat măreşte şi mai mult presiunea asupra lui Paul Manafort, fostul director de campanie al lui Donald Trump şi fost asociat al lui Gates, care continuă să respingă capetele de acuzare enumerate în actul de inculpare care îl vizează. În cadrul anchetei condusă de procurorul special Robert Muller, Manafort şi partenerul său de afaceri sunt acuzați de activităţi nedeclarate de lobby şi consultanţă în favoarea fostului preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici. Paul Manafort a condus campania lui Donald Trump din iunie până în august 2016, când a fost constrâns să demisioneze în urma dezvăluirilor că ar fi primit plăţi ilegale de milioane de dolari din partea unei formaţiuni politice pro-ruse din Ucraina. Nici unul nu este acuzat de colaborare cu Rusia în cursul campaniei electorale americane din 2016.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG