Linkuri accesibilitate

Ministrul german de Externe se declară pentru reducerea sancţiunilor impuse Rusiei și apără proiectul Nord Stream 2


Sigmar Gabriel la conferința de la Munchen


Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a declarat astăzi, in cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen, că Germani ar fi de acord cu reducerea sancţiunilor impuse Rusiei, dacă în estul Ucrainei va fi implementat un acord de încetare a focului cu sprijinul ONU.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între forţele Kievului şi separatiştii sprijiniți de Rusia, a izbucnit în 2014 şi s-a soldat până în prezent cu peste 10.000 de morţi.

Europeană şi Statele Unite susţin că Moscova oferă sprijin militar separatiştilor și au impus o lungă serie de sancțiuni unor înalți funcționari ruși și multor entități economice.

Sigmar Gabriel a apărat, de asemenea, planurile pentru gazoductul Nord Stream 2, care ar lega Germania și Rusia pe sub Marea Baltică, un proiect respins total de Polonia, Ucraina și țările baltice, deoarece ar agrava dependența Europei de gazul rusesc și ar face ca Ucraina să piardă taxele de tranzit pentru gaz.

El a spus că Germania intenționează să asigure continuarea utilizării conductei de tranzit existente prin Ucraina și crede că Rusia este deschisă acestei variante.

Statele Unite, luna trecută, au declarat că privesc Nord Stream 2 ca pe o amenințare la adresa securității energetice a Europei.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG