Linkuri accesibilitate

Reacții americane la punerea sub acuzare a 13 ruși pentru implicarea în alegerile prezidențiale din SUA


Paul Ryan

Punerea sub acuzare a 13 cetățeni ruși a 3 companii ruse de către procurorul special Robert Mueller, pentru că s-au implicat în alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016, scoate la iveala o serie de detalii necunoscute în legătură cu modalitățile în care Moscova încearcă să dezbine societatea americana și să distrugă încrederea electoratului american în sistemul electoral democrat. „Știam că rușii s-au amestecat în alegeri, dar detaliile făcute publice prin actul de acuzare demonstrează un atac sinistru și sistematic împotriva sistemului nostru politic”, a spus republicanul Paul Ryan, președintele camerei Reprezentanților din Congresul american, continuând: „a fost o conspirație menită să distrugă însăși democrația”, a adăugat el.

Președintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanţilor, republicanul Ed Royce a spus la rândul său că „Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a folosit un întreg arsenal de troli, dezinformare și propagandă pentru a pune în pericol democrațiile occidentale”.

Un purtător de cuvânt al fostei candidate democrate la alegerile din 2016 Hillary Clinton a declarat că actul de acuzare împotriva rușilor arată ceea ce „noi știam de mult”, iar senatorul democrat Bernie Sanders, a spus că „poporul american trebuie să își decidă soarta și nu Vladimir Putin sau oligarhii ruși. Este absolut obligatoriu ca investigația procurorului special Robert Mueller să meargă mai departe fără să fie împiedicată de președintele Trump sau de Congres”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG