Linkuri accesibilitate

În Rusia s-a încheiat înregistrarea candidaților la alegerile prezidențiale din martie


Opt candidați vor participa în alegerile prezidențiale din Rusia, programate pentru 18 martie. Finalizarea procesului de înscriere a candidaților a fost anunțată joi de președinta Comisiei electorale centrale, Ella Pamfilova. Ultimii doi candidați înscriși pe listă sunt jurnalista Xenia Sobceak și Maxim Suraikin, liderul Partidului Comuniștilor din Rusia, un politician puțin cunoscut.

Sobceak, candidata Partidului Inițiativa Civică, a încercat până acum să se erijeze în singura contracandidată credibilă a președintelui Vladimir Putin. Tatăl ei, Anatoli Sobceak, fostul primar de la Sankt Petersburg a fost mentorul politic al lui Putin la începutul anilor 90.

Potrivit sondajelor de opinie, Vladimir Putin va câștiga fără mari probleme un nou mandat prezidențial de 6 ani iar criticii atrag atenția că restul candidaților nu fac decât „figurație”, într-un proces democratic mimat.

Sigurul lider al opoziției, cu o anumită notorietate, activistul anticorupție Alexei Navalnîi nu a primit dreptul de a participa din cauza unor sentințe penale, cu suspendarea pedepsei, pronunțate anterior. Navalnîi respinge toate acuzațiile și susține că dosarele au fost întocmite pe criterii strict politice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG